LOGIN
Am uitat parola
OBIECTIVE LA MER
Locul in care iti vei dori sa revii!
VEZI OBIECTIVELE
  • Statiunea Eforie
  • Constanta
  • Zona Dobrogea
  • Trasee turistice
  • Puncte de interes
  • Program de aventura
  • Croaziera in Delta Dunarii cu pranz pescaresc inclus - tur special pe canale
  • Croaziera si gustare/pranz sau cina pescareasca pe insula Ovidiu
  • Croaziera in Delta Dunarii cu pranz pescaresc
Statiunea Eforie

Eforie Nord si Eforie Sud sunt doua localitati care formeaza orasul Eforie. Localitatea Eforie-Sud este cea mai veche statiune balneara de pe litoralul romanesc al Marii Negre, ale carui inceputuri dateaza din anul 1899. Denumirea sa metaforica 'Orasul dintre ape' este justificata prin asezarea sa geografica - intre km 16.5 si km 18.5 pe soseaua nationala nr.39 Constanta - Mangalia - Vama Veche, intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol.

 

Eforie Nord, a doua stațiune ca mărime, este o stațiune balneoclimaterica  cu un caracter permanent. În vecinatatea sud-vestica se află vestitul lac Techirghiol cunoscut pentru minunatele sale proprietățile curative ale nămolului.  in concluzie putem spune ca aici vom regasi atat turism balnear, cat si turism recreativ, cele doua imbinandu-se perfect.

 

 

 

Statiunea Eforie Nord are o larga deschidere spre mare si o faleza de peste 30 m inaltime. Plaja de peste 3 km lungime are si portiuni ce ating 100 m in latime. Un aer de prospetime este dat de cele peste 30 ha de spatii impadurite din statiune. 

 

Vila La Mer este situata la 5 minute de baza de tratament balnear, ce functioneaza tot timpul anului. Aici se trateaza afectiuni reumatismale inflamatorii si degenerative, bolile sistemului nervos periferic, tulburari de circulatie, afectiuni dermatologice, obezitate, afectiuni respiratorii, sterilitate, rahitism, neurastenie etc. Astfel puteti beneficia de cazare in Eforie Nordfoarte aproape de baza de tratament.

biletul zilei cu meciuri din fotbal omnibet.ro biletul zilei de azi la pariuri sportive

 

Obiective turistice si de agrement:

 

Lacul Techirghiol  (in turca Tekirgöl, insemnand „lacul Tekir”) este situat la marginea localitatii balneare Eforie Nord de pe tarmul Marii Negre. Este cel mai bogat lac cu namol terapeutic din Romania, compus din elemente organice amestecate cu substante minerale constituind principalul element in tratamentul multiplelor afectiuni reumatismale, afectiuni respiratorii sau boli ale sistemului nervos periferic.

 

Este cel mai intins lac salin din tara noastra avind o suprafata de 11,7 km2. Acest liman fluvio-maritim ce a fost candva un golf de mare formeaza in prezent o rezervatie faunistica unde traiesc printre altele peste 124 de specii de pasari, multe dintre ele raritati. Lacul reprezinta si o insemnata baza de agrement fiind dotat cu numeroase barci si salupe. Mai multe detalii pe Wikipedia.

 

Plaja din Eforie Nord se intinde pe o suprafata de circa 3 Km, atingand o latime maxima, in partea de sud si de 100 m. Ea este aparata de sapte diguri de larg care feresc de valuri si curenti portiunile mai inguste din dreptul falezei. 

 

Lacul Belona situat in sudul statiunii desparte Lacul Techirghiol de mare si a fost amenajat intre anii 1958-1959 in scop de agrement, pe locul a doua ochiuri de apa sarata. Are o suprafata de circa 1 ha si contine apa de mare.

 

Teatrul de vara din Eforie Nord este situat in parcul central avand o capacitate de 1800 locuri.

 

Parcul central Eforie Nord

Biserica ortodoxa „Nasterea Maicii Domnului” din Eforie Nord

Constanta

Cazino Constanta 


Cazinoul este una dintre primele caldiri ridicate la Constanta, aproape imediat dupa ce acest oras a fost preluat de catre administratia romaneasca si nu s-a mai numit Kustenge. Istoria Cazinoului incepe o data cu anul 1880, la scurt timp dupa revenirea Dobrogei la Patria mama.


Cazinoul din Constanta a fost decenii la rand constructia reprezentativa a orasului, un adevarat simbol pentru Municipiul Constanta.


Acces : Linii Autobuz 2, 42, 44, 49, 51, Linii Trolebuz 48, Statia Poarta 1 Port Constanta.
Adresa : B-dul Elisabeta, Constanta.


Muzeul de Istorie Constanta

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta 


A fost infiintat in anul 1878 insa nu a avut un sediu stabil decat incepand cu anul 1914. In 1977, cu ocazia aniversarii unui centenar de la revenirea Dobrogei la Statul Roman, muzeul a fost reamenajat in forma actuala.


Muzeul este gazduit intr-o cladire monumentala (fostul sediu al primariei din Constanta), construita intre anii 1911-1921 de catre arhitectul Vasile Stefanescu.


Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta este a doua institutie de acest fel din Romania (dupa cea din Bucuresti), avand un patrimoniu impresionant si o buna reprezentare a istoriei Dobrogene din paleolitic si pana in prezent. 


Dintre exponatele celebre enumeram: Sarpele Glycon, divinitate a casei si familiei, sec. 2-3 d.H., Fortuna cu Pontos, doi protectori ai orasului si portului, sec. 2-3 d.H.
Ganditorul de la Hamangia si femeia sa - arta neolitica descoperita la Cernavoda.
O sala dedicata poetului Publius Ovidius Naso si un amplu lepidarium, in curtea muzeului.


Adresa: Piata Ovidiu nr.12
Tel: 0241/614562; 0241/618763
Program in extrasezon: 09:00 - 17:00
Program in sezon: Zilnic intre orele 09:00 - 20:00
Luni si marti - inchis


Moscheea Mahmud al II - lea - Constanta


Este este un lacas de cult musulman din Constanta, monument de arhitectura, construit intre anii 1910 si 1912 de catre arhitectul V. Stefanescu in stil arabo-bizantin combinat cu elemente arhitecturale romanesti fiind copia fidela a moscheii Konia din Anatolia-Turcia. 


In moschee se afla cel mai mare covor oriental din Romania, vechi de 200 de ani, avand o suprafata de 144 mp si cantarind 500 de kg. 


Turistii au posibilitatea de a urca in minaretul inalt de 47 m, de unde pot admira o superba panorama asupra zonei vechi a orasului. 


Acces : Linii Autobuz 2, 42, 44, 49, 51, Linii Trolebuz 48, Statia Poarta 1 Port Constanta.
Adresa: Strada Crangului nr.1, Constanta.

Constanta Panorama
Portul turistic Tomis – Constanta


Aflat in vecinatatea celebrului CAZINO si a plajei Modern Constanta, Portul turistic Tomis este un acvatoriu aparat de diguri de beton in care sunt ancorate yahturi, veliere si vaporase de agrement.
Este locul de unde se pot vedea yahturi venite din diverse colturi ale lumii si de unde se pot face excursii pe mare.


Acces : Linii Autobuz 2, 42, 44, 49, 51, Linii troleibuz 48, Statia Poarta 1, Port Constanta.
Adresa: B-dul Elisabeta, Constanta.


Acvariu – Constanta


Spatiul expozitional este destinat prezentarii expozitiei permanente de fauna si flora acvatica in 57 de bazine, dar si expozitiilor temporare cu tematici de biologie si ecologie acvatica. Patrimoniului sau expozitional este format in exclusivitate din organisme vii dar acvariul constantean detine si colectii naturalizate de pesti si nevertebrate marine si dulcicole, apartinand faunei acvatice din diferite zone geografice ale globului. 


De interes deosebit sunt si speciile noneconomice, mai putin cunoscute ca pisica si vulpea de mare, scorpia si dragonul, stelutele de mare, calutul, acul si ata de mare etc. Spatiul destinat prezentarii expozitiei permanente de fauna si flora acvatica are 57 de bazine. 


Acvariul are urmatoarele sectii: sectia marina, sectia dulcicoli indigeni, sectia specii exotice. 


Acces : Linii Autobuz 2, 42, 44, 49, 51, Linii troleibuz 48, Statia Poarta 1, Port Constanta.
Adresa: B-dul Elisabeta, Faleza Cazino Constanta.
Telefon: 0241 611 277
Program: Luni- Vineri 09.00 - 17.00, Sambata – Duminica: 10.00 – 18.00 


Statuia lui Ovidiu – Constanta


Statuia poetului roman Ovidius Publius Naso a fost construita in anul 1887 de sculptorul italian Ettore Ferrari, sculptor care a creat si statuia lui Abraham Lincoln din New York, monumentul lui Garibaldi din Rovigo-Italia, statuia lui Giordano Bruno din Roma si statuia lui Ion Eliade Radulescu din Bucuresti.


Acces : Linii Autobuz 2, 42, 44, 49, 51, Linii Troleibuz 48, Statia Poarta 1, Port Constanta.
Adresa: Piata Ovidiu, Constanta.


Catedrala Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel – Constanta


Catedrala Ortodoxa Sfintii Apostoli Petru si Pavel a fost ridicata dupa planurile arhitectului Ion Mincu, intre 1883-1885, deschiderea sa avand loc abia la 22 mai 1895, din cauza noncorfomismului picturii, care a trebuit sa fie refacuta de G.D. Mirea.


Constructia, in stil greco-roman, din caramida presata, impune prin monumentalitatea fatadei si prin turnul inalt de 35 m. Pictura este refata in 1959-1961, de catre Gheorghe Popescu si Niculina Delavrancea, frescele fiind redate in factura neo-bizantina, cu o coloratura romaneasca.


Acces : Linii Autobuz 2, 42, 44, 49, 51, Linii Troleibuz 48, Statia Poarta 1, Port Constanta.
Adresa: Strada Arhiepiscopiei, Constanta.


Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii – Constanta.


Este situat pe malul lacului Tabacariei Constanta in apropierea Statiunii Mamaia si este format din: Delfinariu, Planetariu, Microdelta si Expozitia de pasari exotice si de decor. 

Delfinariul – In Marea Neagra traiesc trei subspecii de delfini, si anume : marsuinul, delfinul comun si afalinul. Delfinariul Constanta a gazduit in bazinele sale toate cele trei specii de delfin din Marea Neagra. 
Detine 2 bazine unul in aer liber si altul acoperit. In Delfinariu traiesc specii de delfini din Marea Neagra si lei de mare. 

Planetariul din Constanta destainuie si astazi tainele greu de patruns ale cerului. O lume de dincolo de noi alcatuita din stele, planete, meteoriti, galaxii vi se dezvaluie dar veti fi ajutati sa sa calatoriti printre ele folosindu-va de constelatii. Planetariul din Constanta este dotat cu un observator astronomic si cu o statie de observatii solare.

Microdelta din Constanta este o microrezervatie de animale ce contine si o expozitie de pasari exotice. Patrimoniul acestui obiectiv detine lebede, rate, pelicani si gaste salbatice, pauni, fazani si mamifere ca : cerbi lopatari, mufloni, caprior care se regasesc si in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii si Rezervatia Negureni. Mare parte din aceste exemplare sunt specii protejate ale naturii avand o reprezentare tot mai redusa in ecosistemele naturale.

Expozitia de pasari exotice - O gradina zoo in miniatura ce se intinde pe o suprafata de 4 ha ofera vizitatorilor posibilitatea cunoasterii unor animale terestre si acvatice.

Acces: Linii Autobuz 40, 41, Statia Delfinariu Constanta.
Adresa: B-dul Mamaia, nr. 255, Constanta. 
Program: Luni – Vineri: 9:00 - 17:00; Sambata – Duminica: 10:00 - 18:00

 

Vila LaMer din Eforie Nord va pune la dispozitie posibilitatea de a face trasee turistice la toate aceste obiective.

Zona Dobrogea

Tropaeum Traiani Adamclisi 


Complexul muzeal Tropaeum Traiani este format din trei obiective: Monumentul triumfal Tropaeum Traiani, Cetatea Omonima care dateaza din secolul al II-lea i.e.n. si Muzeul Tropaeum Traiani.


Monumentul triumfal Tropaeum Traiani a fost ridicat de imparatul Traian intre anii 108-109 pentru a evoca victoria asupra dacilor. Acesta a fost reconstituit in 1977, dupa unul dintre modelele ipotetice ale vechiului monument aflat in ruine. In muzeul adapostit in interiorul acestuia se gasesc parti din monumentul original. In apropiere se gaseste ruina unui mare altar funerar pe ai carui pereti erau inscrise numele celor aproximativ 3.800 de ostasi romani cazuti in luptele cu dacii.


Muzeul Tropaeum Traiani – a fost inaugurat in 1977 si cuprinde numeroase vestigii arheologice descoperite in cetate si imprejurimi. Pe o parte a muzeului sunt expuse metopele, friza inferioara si cea superioara, pilastrii, crenelurile si blocurile de parapet ale atticului festonat. In centrul salii este expusa statuia colosala a trofeului, inscriptia si friza cu arme. Celelalte exponate sunt constituite de colectiile ceramice, vase apartinand culturii Hamangia, ceramica getica, amfore grecesti, romane si bizantine, opaite, unelte, podoabe, fragmente de apeducte, sculptura, documente epigrafice.

Acces: 62 de km fata de orasul Constanta pe ruta DN 2A pana la Tichilesti, apoi DJ 223.
Adresa: Localitate Adamclisi Judetul Constanta.
Telefon: 0241 854 653
Program: Extrasezon - zilnic: 09.00 - 17.00, Sezon: zilnic 08.00 - 20.00


Pestera Sfantul Andrei, Constanta


Sub numele de Pestera Sfantului Andrei este cunoscut un asezamant religios (manastire), situat in Dobrogea, in apropierea localitatii Ion Corvin, judetul Constanta. Aici a trait Sfantul Andrei singurul Apostol al lui Iisus Hristos care a predicat Evanghelia geto-daco-romana si care i-a botezat pe stramosii nostri.


De aceea in acest loc considerat Mecca ortodoxiei romanesti an de an de Sfantul Andrei, zeci de mii de credinciosi vin in pelerinaj din toata tara pentru a cinsti cum se cuvine memoria celui care a deschis poarta crestinismului in Romania.


Manastirea Dervent


La aproximativ 20 de kilometri de frontiera cu Bulgaria, venind dinspre Ostrov, pe un deal de unde pot fi admirate apele sclipitoare ale Dunarii, in vremuri ferite de inundatii, se afla Manastirea Dervent. Zidurile albe si acoperisurile rosii, turlele argintii iti atrag atentia de la distanta.

 

Pe urmele Sfantului Apostol Andrei in Scythia Minor, Dobrogea de astazi, facem un nou popas de data aceasta la Manastirea Dervent. Cu ocazia marii sarbatori a Izvorului Tamaduirii mii de credinciosi vin aici sa se reculeaga sau se incarce cu energie benefica pentru tot anul si sa ia apa de la izvorul care curge doar in aceasta zi.


Turistii care doresc sa se odihneasca si sa se reculeaga in acest loc incarcat de credinta pot cere gazduire in complexul monahal din vecinatatea bisericii. 

Cetatea Histria, Dobrogea


Pe malul lacului Sinoe, “la o departare de 500 de stadii de gura sacra a Istrului” (dupa cum precizeaza Strabon), se afla Cetatea Histria – prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei.


Histria, al carei nume deriva din denumirea greaca a Dunarii (Istros) a fost intemeiata in secolul al VII-lea i.Hr., mai precis in anul 657 i.Hr., de colonisti veniti din Milet, devansand cu aproape un secol celelalte trei colonii grecesti de la Pontus Euxin (Tomis - Constanta, Callatis - Mangalia, Tyras - Cetatea Alba). 


Aflata la aproximativ 65 de km de Constanta, pe drumul catre Tulcea, Histria reprezinta azi, probabil, cea mai mare rezervatie arheologica a tarii. Turistii pot vizita azi ceea ce a mai ramas din cetatea de odinioara. Zidurile sunt primele care amintesc de grandoarea constructiilor. Numai partea vestica a cetatii are 10 turnuri si doua porti. Poarta mare a cetatii (tip ghilotina) era aparata de doua mari bastioane. Se poate observa cu usurinta cartierul comercial (tabernae), loc in care se expuneau marfurile aduse spre comercializare. De asemenea, se intinde pe o arie mare cartierul economic, in care s-au descoperit ateliere de ceramica si de prelucrare a metalelor, brutarii etc.


Incanta insa sectorul de est (domus), loc al edificiilor aristocratiei locale. Aflate la marginea lacului, acestea erau dotate cu sali de baie, curti interioare, camere pentru provizii, fapt ce dovedeste pozitia privilegiata a nobilimii. Probabil cea mai frumoasa zona a cetatii - zona sacra - este singura zona unde straturile culturii romano-bizantine au fost indepartate pentru a face loc templelor, altarelor si fantanilor sacre din epoca elenistica. Influenta romana este observata prin prezenta celebrelor bai publice (thermae) alimentate prin intermediul apeductelor care aduceau apa de la aproximativ 30 de km, a turnului inchisorii (folosit si ca depozit de armament) si a valurilor de pamant care protejau cetatea de atacurile externe. 


Rezervatiile naturale Cheile Dobrogei si Gura Dobrogei


Aceste chei formate cu greu de natura fac parte din bijuteriile Dobrogei. Naturii i-a luat milioane sau chiar miliarde de ani ca sa creeze asemenea minunatii. 

 

Aflate pe versantul drept al vaii Casimcea, in judetul Constanta, la aproximativ 45 km NV de Constanta, Cheile Dobrogei sunt declarate rezervatie naturala. 

Incepand cu localitatea Mihail Kogalniceanu, unde se gaseste si aeroportul international cu acelasi nume, de-a lungul soselei pana in localitatea Casimcea, se desfasoara frumoasele Chei ale Dobrogei, cu rezervatii care impresioneaza prin varietatea vegetatiei si faunei. Localitatea Targusor adaposteste rezervatia „Gura Dobrogei, un obiectiv important din punct de vedere geologic, biologic si speologic. Peisajele sunt de o frumusete rara - santuri naturale si chei brazdeaza malurile abrupte ale vaii, pesteri sapate in calcar cu specii de plante deosebite, dar si descoperiri arheologice importante. Rezervatia este formata din calcare din perioada jurasicului, aici gasindu-se o fauna si o flora de interes deosebit.Calcarele cheilor, reprezinta niste ramasite de atoli, ceea ce justifica forma semirotunda a peretilor. Peretii sunt orientati est/vest si nu au o inaltime mai mare de 40m.

Alaturi de frumusetile naturale, zona este presarata si cu numeroase urme arheologice, in special cele gasite in pesterile presarate de-a lungul Cheilor Dobrogei – resturi de unelte, vanat si chiar urme osteologice ale tipului de oameni care populau aceasta zona in epoca preistorica.  
 
Rezervatia Gura Dobrogei


Gura Dobrogei este o rezervatie complexa speologica, paleontologica, geologica si faunistica situata langa comunele Limanu si Targusor si include pestera “Gura Dobrogei” sau “Liliecilor” si pestera “La Adam”.


Gura Dobrogei apartine zonei de stepa in cadrul careia apar patrunderi insulare de silvostepa, ce sunt legate, mai ales de portiunile cu relief accidentat. Lista floristica cuprinde aproximativ 500 de taxoni, din care un numar de 47 de specii se regasesc in Lista rosie a plantelor vasculare.


Fauna de vertebrate este foarte bine reprezentata, de un numar de 158 de specii (6 specii de amfibieni, 10 specii de reptile, 119 specii de pasari si 23 de mamifere), multe dintre acestea protejate la nivel national si international. Zona ofera conditii propice pentru un numar mare de specii de rapitoare de zi si de noapte.
 
Acces : numai auto pe ruta Constanta - Kogalniceanu spre localitatea Targusor (12Km). La jumatatea satului este indicator dreapta, spre Pantelimon. Dupa ~8 Km pe camp, apare indicatorul cu "rezervatia Cheile Dobrogei" si drumul incepe sa coboare spre chei. 

Castrul Capidava 


Fortificatia romana s-a inaltat pe un pinten calcaros exact peste golful rotund in jurul caruia s-a grupat satul actual. Aici pot fi admirate ruinele masive si monumentale ale cetatii din sec. IV d.Hr. Zidurile castrului roman erau cladite din piatra taiata cubic, de mici dimensiuni. In jurul acestuia s-au sapat doua santuri adanci de aparare, cu val de pamant intre ele. Se poate presupune ca, la fel ca celelalte castre romane si Capidava avea un plan rectangular, cu patru porti si turnuri interioare. 


Printre cele mai importante monumente descoperite la Capidava se inscriu cele epigrafice si sculpturale, dar si ceramica: vase, amfore, caldari de lut, vase borcan, strachini, opaite. De asemenea au fost descoperite obiecte de metal, os, sticla, piatra, pamant, monede. Monedele sunt in special din vremea lui Ioan Tzimiskes, Vasile II, Constantin VIII, Theodora. Din totalul de aproape 50 de monumente epigrafice descoperite , 25 sunt stele funerare, iar restul sunt altare, votive, onorifice sau simple. Monumentele sculpturale descoperite sunt in numar de 15 si reprezinta capiteluri, o mana, un fus coloana, un picior, un sarpe, o acvila. Herghelia de la Mangalia 


Herghelia de la Mangalia se afla la 3 km distanta de Municipiul Mangalia si reprezinta un loc care nu trebuie ocolit de turisti. Aici se afla un centru hipic unde pot fi admirate frumoasele exemplare de cai arabi si pur-sange arabi. Herghelia este nu doar un punct de atractie turistica, dar si centru de agrement, dispunand de un hipodrom care permite initierea in arta echitatiei.

Pestera Movile


Este o pestera descoperita in 1986 in Romania, langa Mangalia, unica in lume pentru ecosistemul descoperit in interiorul ei. Acesta functioneaza pe baza chemosintezei si a fost separat complet de mediul exterior timp de circa 5,5 milioane de ani. In total aici s-au descoperit 35 de specii complet noi care traiesc intr-un mediu foarte bogat in hidrogen sulfurat, cu o atmosfera foarte saraca de oxigen, dar bogata in dioxid de carbon si metan. Abia in 1990 a inceput explorarea ei, timp in care pestera a fost izolata.


Podgoriile Murfatlar


In imediata apropiere a municipiului Constanta, in fata calatorului se arata dealurile calcaroase ale Murfatlarului, acoperite cu vie din vita nobila. Legenda spune ca insusi Dionysus, Zeul Vinului, s-ar fi nascut pe aceste meleaguri mirifice apartinand stravechii Tracia. Dupa ce Dacia a fost cucerita de romani, in anul 106 d.Hr, pe monezile batute de catre cuceritori, noua Provincie romana Dacia Felix (Dacia Bucuroasa) era reprezentata de o femeie careia doi copii ii ofereau struguri. 


Murfatlar, podgorie de inalt prestigiu a Romaniei, amplasata in centrul Podisului Dobrogean, beneficiaza de un climat generos, ce ofera sansa realizarii unor vinuri naturale dulci, remarcabile, certificate de profesionisti si cu nenumarate medalii de aur la concursurile internationale (Barcelona, Bruxelles, Budapesta, Yalta, Ljublijana, Langenlois, Montpellier, New York, Sofia, Viena, Bucuresti etc.). 


Crearea statiunii de cercetari viticole Murfatlar in 1927 a permis extinderea sortimentului cu alte soiuri valoroase ca: Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Traminer, Riesling italian, Cabernet Sauvignon si Merlot.

 

NOTA: Orice solicitare de excursii sau programe de aventura se va face la momentul rezervarii camerei, sau cu mimin 10 zile inainte de data dorita. 

 

Tarifele pentru excursii in Dobrogea sau Constanta se vor stabili in functie de traseul parcurs si numarul de persoane (grup de minim 6 persoane) pentru persoanele care sunt cazate la Vila LaMer din Eforie.

Trasee turistice

1.  Constanta: Eforie Nord - Piata Ovidiu – Statuia lui Ovidiu – Muzeul National de Istorie si Arheologie – Moscheea „Carol I” – Catedrala „Sf. Apostoli Petru si Pavel – Faleza si Casino – Acvariu - Delfinariu/Planetariu – Parcul Tabacariei – Biserica din lemn „Sf. Mina” - Retur 

 

2. Cheile Dobrogei: Eforie Nord - Masivul Cheia – Gura Dobrogei – Cetatea Histria.

 

3. Basarabi: Eforie Nord - Bisericutele sapate in Creta – Crama si Muzeul Vinului si Viticulturii.

 

4. Situri arheologice: Adamclisi, Monumentul Tropaeum Traiani – Manastirea „Pestera Sfantului Apostol Andrei” – Cetatea Durostorum (Ostrov) – Manastirea Dervent – Insula Pacuiul lui Soare (Cetatea Vicina) - Retur

 

5. Bulgaria: Eforie Nord – Balcic – Varna – Retur.

 

6. Mangalia: Herghelia de la Mangalia – Ruinele cetatii Callatis – Farul Callatis – Faleza – Pestera Movila

 

7. Mamaia: Cazino Mamaia - Plimbare cu gondola – Aqua Magic – Satul de vacanta

Puncte de interes

Tomis Mall Constanta - Cinematograf City Plex

 

City Park Mall Constanta 

 

Maritimo Mall Constanta - Cinematograf Cinema City

 

Parcul Tabacariei Constanta – Parcul pentru copii “Tara piticilor”

 

Satul de Vacanta 

 

Aqua Magic, Mamaia - Distractie intr-un parc acvatic pentru copii si adulti.

 

Telegondola, Mamaia - Puteti vedea o panorama superba a orasului si a statiunii Mamaia. Telegondola are ca puncte de plecare / sosire Aqua Magic si zona Cazinoul din Mamaia

 

Pista de Karting “Tomis Kart”, Clubul elevilor, site: www.tomis-kart.ro, Tel: 0724.51.33.51. Distractie pentru amatorii de automobilism.

 

Bazele de agrement Eforie Nord: volei si fotbal pe plaja, plimbari cu ski-jetul, cu banana, cu hidrobicicleta, scufundari etc.

Program de aventura

Scuba Diving

Descopera scufundarile: traieste senzatia respiratiei sub apa intr-o piscina sau in mare sub indrumarea unui instructor. Program de initiere.

Durata: 3 ore; Locatie: Eforie, Constanta, Mangalia, Vama Veche, alte locatii

Pret: 40 Euro/persoana (include transferul de la hotel)

Marime grup: 2 - 8 persoane 

 

Curs de Kayaking pe mare

Durata: 4 ore; 

Locatie: Eforie, Mangalia, Vama Veche, 2 Mai, Mamaia, Vadu, Corbu, alte locatii.

Pret: 25 Euro/persoana (nu include transferul)

Marime grup: 6 - 12 persoane

 

Trasee cu caiacul

Descopera frumusetiile Dobrogei cu caiacele pe mare sau lacuri. Recomandam traseul Lacul Mangalia - plaja din 2 Mai, incluzand vizita la pestera Limanu si plimbare in padurea Hagieni

Durata: 6 ore

Locatie: Lacul Mangalia (alte trasee: Histria/Lacul Sinoie)

Pret: 30 Euro/persoana (nu include transferul )

Marime grup: 6 – 12 persoane

 

Tir cu arcul

Durata: 3 ore

Location: orice locatie

Pret: 15 Euro/persoana (nu include transferul)

Marime grup: 8 – 20 persoane

 

Blokart, Catamaran si Kiting pe Marea Neagra

Intrecere cu blokarturi, navigare cu mini-catamarane de 4 locuri insotiti de un skipper, kiting/kite surfing

Durata: 4 ore; Locatie: plaja Kazeeboo (Mamaia Nord)  

Pret: 65 Euro/persoana. (nu include transferul)

Marime grup: 8 – 20 persoane

 

Paintball

Durata: 2 ore

Locatie: Mamaia (teren amenajat), Eforie, alte locatii

Pret: de la 25 Euro/persoana (nu include transferul)

Marime grup: 12 – 30 persoane

 

Plimbari cu veliere

Locatia de start: Portul Mangalia, Portul Tomis/Constanta, Portul Belona/Eforie

Pret: 35 Euro/persoana (nu include transferul)

Durata: 2 ore

Marime grup: 8 – 35 persoane

Activitati ce se pot desfasra la bordul navei (nu sunt incluse in tarif): 

- Snorkeling/Scuba diving

- Pescuit

- Plimbari cu caiacul

- Concursuri intre veliere

 

Pescuit

Incursiune de cateva ore in viata pescarilor: plimbare cu barca, pescuit, gustare pescareasca.

Durata: 3 ore

Locaţii: Popasul Pescarilor (intre Olimp si Costinesti), Tuzla, Mangalia

Pret: 30 Euro/persoana (nu include transferuri)

Marime grup: 8 – 40 persoane

                      

Descopera salbaticia Dobrogei off-road

Un traseu off-road prin locuri mai putin accesibile ale Dobrogei incluzand vizite in Delta Dunarii, lacurile din nord, sate in care etnicii sunt prezenti intr-un numar considerabil, in arii protejate, paduri, Cheile Dobrogei etc. Traseull este excelent si pentru pasionatii de fotografie!

Durata: 5 – 6 ore

Pret: de la 80 Euro/persoana (include transferul si traseul in masini 4WD)

Marime grup: 4 – 30 persoane

 

Initiere in escalada

Patrunde in lumea alpinismului alaturi de un instructor si traieste senzatii noi pe trasee special amenajate. Gradul de dificultate al traseelor va fi scazut, adaptat nevoilor grupului.

Durata: 1 zi

Locatie: Cheile Dobrogei

Pret: 30 Euro /persoana (nu include transferul)

Marime grup: 12 – 30 persoane

 

Tiroliana in Cheile Dobrogei

Depaseste-ti limitele, alaturi de instructori cu experienta!

Durata: 3-4 ore

Locatie: Cheile Dobrogei.

Pret: 25 Euro /persoana (nu include transferul)

Marime grup: 12 – 30 persoane

 

Parasailing

Durata: 2 ore/grup

Locatia: Mamaia, Mangalia

Pret: de la 270 Euro/grup (nu include transferul)

Marime grup: 10-12 persoane

Se pot organiza sesiuni de parasailing la cerere si in alte locatii de pe litoral

 

Beach Olympics

Fotbal clasic sau cu mingii uriase, volei, constructii de castele/orase de nisip, plimbare/stafete cu caiace si plute si alte jocuri amuzante.  

Durata: 3 ore

Locatie: orice plaja

Pret: de la 20 Euro/persoana. (tariful nu include inchirierea plajei)

Marime grup: 15 – 100 persoane

*Tarifele includ TVA si transferul de la hotel (acolo unde este mentionat). Detalii despre aceste programe puteti cere de la Receptia Vilei LaMer din Eforie Nord. Programele nu sunt doar pentru cei care au cazare in Eforie Nord la Vila LaMer.

Croaziera in Delta Dunarii cu pranz pescaresc inclus - tur special pe canale

Delta Dunării este limitată la sud-vest de podișul Dobrogei, la nord formează granița cu Ucraina, iar în est se varsă în Marea Neagră. Delta Dunării este traversată de paralela de 45° latitudine N și de meridianul de 29°, longitudine E. Delta ocupă, împreună cu complexul lagunar Razim - Sinoe 5050 km², din care 732 km² aparțin Ucrainei, Deltei românești revenindu-i o suprafață de 2540 km².

 

Datorită celor 67 milioane de tone aluviuni aduse de Dunăre, Delta Dunării crește anual cu aprox. 40 m². Dunărea, ajunsă la Pătlăgeanca se bifurcă : Brațul Chilia la nord și Brațul Tulcea la sud, braț care mai apoi, la Furca Sfântu Gheorghe (în turcește Çatal Çedırlez uneori transcris în română „Ceatal Sf.-Gheorghe”) se desparte în Brațul Sulina și Brațul Sfântu Gheorghe. Mai multe detalii pe Wikipedia.

 

Pret: 275 Ron/ adult; 235 Ron/ copil sub 12 ani -  pentru grup minim 7 persoane

 

305 Ron/ adult270 Ron/ copil sub 12 ani -  pentru grup minim 3 persoane

 

Descriere: Pornim intr-o aventura  unica , trecand prin orasul Tulcea , poarta de intare intr-un  paradis  unic in Europa  - Delta Dunarii, apoi ajungem la Murighiol, punctul de plecare spre o croaziera cu ambarcatiuni rapide unde veti servi  un pranz traditional pescaresc, navigand pe canalele Deltei.

 

Programul include : Transfer Hotel –Tulcea - Murighiol si retur, croaziera 4 ore in Delta Dunarii  pe o ambarcatiune rapida , pranz pescaresc.

Sezonalitate :  Joi si Duminica  -  15 aprilie  – 15 octombrie 

Ora plecare  -   08.00

Durata  Tur   -  7 ore

Transfer din Eforie – suplimentar 20 Ron / persoana

Transfer din Sudul Litoralului – suplimentar 35 Ron / persoana

 

Croaziera si gustare/pranz sau cina pescareasca pe insula Ovidiu

Pret:   

1. Croaziera cu gustare  pescareasca : 75 Ron / adult ;  65 Ron/ copil sub 12 ani

2. Croaziera cu dejun  pescaresc:  125 Ron  / adult ; 110 Ron / copil sub 12 ani

Descriere  : Pornim intr - o croaziera  cu vaporase de agrement  pe lacul Siutghiol, spre  Insula Ovidiu  - singura Insula de agrement din Romania  , unde vom servi un delicios dejun  pescaresc.

Programul include : Croaziera de 1 ora pe lacul Siutghiol  ( dus – intors ),   gustare / dejun / cina  cu meniu pescaresc.

Sezonalitate :   Zilnic   01 mai  – 15 octombrie

Ora plecare   -  12.00

Durata  -  3 ore 

Transfer din Mamaia  – suplimentar 15 Ron / persoana

Transfer din Eforie – suplimentar 20 Ron / persoana

Transfer din Sudul Litoralului – suplimentar 35 Ron / persoana

 

 

Croaziera in Delta Dunarii cu pranz pescaresc

Pret:  225 Ron/ adult; 195 Ron/ copil sub 12 ani -  pentru grup minim 7 persoane

         255 Ron/ adult; 220 Ron/ copil sub 12 ani -  pentru grup minim 4 persoane

Descriere: Pornim intr-o aventura  unica, trecand prin orasul Tulcea, poarta de intare intr-un  paradis unic in Europa  - Delta Dunarii!  In timpul croazierei   veti servi  un  pranz traditional pescaresc, navigand pe canalele Deltei  .

Programul include : Transfer Hotel –Tulcea si retur, croaziera 6 ore in Delta Dunarii  pe un vapor mare, pranz pescaresc.

 Sezonalitate :  Joi si Duminica  -  15 aprilie  – 15 octombrie 

Ora plecare  -   08.00

Durata  Tur   -  9 ore

Transfer din Eforie – suplimentar 20 Ron / persoana

Transfer din Sudul Litoralului – suplimentar 35 Ron / persoana