Rezervari telefonice
0726 50 40 50
Rezerva o camera online sau telefonic
0726 50 40 50 Book now

Cazare in Eforie Nord

Selecteaza limba
Romana English
Rezervari telefonice
0726 50 40 50
Rezerva o camera online sau telefonic
0726 50 40 50
Book now

Obiective turistice

 

Eforie Nord si Eforie Sud sunt doua localitati care formeaza orasul Eforie. Localitatea Eforie-Sud este cea mai veche statiune balneara de pe litoralul romanesc al Marii Negre, ale carui inceputuri dateaza din anul 1899. Denumirea sa metaforica 'Orasul dintre ape' este justificata prin asezarea sa geografica - intre km 16.5 si km 18.5 pe soseaua nationala nr.39 Constanta - Mangalia - Vama Veche, intre Marea Neagra si Lacul Techirghiol.
 
Eforie Nord, a doua stațiune ca mărime, este o stațiune balneoclimaterica  cu un caracter permanent. În vecinatatea sud-vestica se află vestitul lac Techirghiol cunoscut pentru minunatele sale proprietățile curative ale nămolului.  in concluzie putem spune ca aici vom regasi atat turism balnear, cat si turism recreativ, cele doua imbinandu-se perfect.
 
 
 
Statiunea Eforie Nord are o larga deschidere spre mare si o faleza de peste 30 m inaltime. Plaja de peste 3 km lungime are si portiuni ce ating 100 m in latime. Un aer de prospetime este dat de cele peste 30 ha de spatii impadurite din statiune. 
 
Vila La Mer este situata la 5 minute de baza de tratament balnear, ce functioneaza tot timpul anului. Aici se trateaza afectiuni reumatismale inflamatorii si degenerative, bolile sistemului nervos periferic, tulburari de circulatie, afectiuni dermatologice, obezitate, afectiuni respiratorii, sterilitate, rahitism, neurastenie etc. Astfel puteti beneficia de cazare in Eforie Nord foarte aproape de baza de tratament.
biletul zilei cu meciuri din fotbal omnibet.ro biletul zilei de azi la pariuri sportive
 
Obiective turistice si de agrement:
 
Lacul Techirghiol  (in turca Tekirgöl, insemnand „lacul Tekir”) este situat la marginea localitatii balneare Eforie Nord de pe tarmul Marii Negre. Este cel mai bogat lac cu namol terapeutic din Romania, compus din elemente organice amestecate cu substante minerale constituind principalul element in tratamentul multiplelor afectiuni reumatismale, afectiuni respiratorii sau boli ale sistemului nervos periferic.
 
Este cel mai intins lac salin din tara noastra avind o suprafata de 11,7 km2. Acest liman fluvio-maritim ce a fost candva un golf de mare formeaza in prezent o rezervatie faunistica unde traiesc printre altele peste 124 de specii de pasari, multe dintre ele raritati. Lacul reprezinta si o insemnata baza de agrement fiind dotat cu numeroase barci si salupe. Mai multe detalii pe Wikipedia.
 
Plaja din Eforie Nord se intinde pe o suprafata de circa 3 Km, atingand o latime maxima, in partea de sud si de 100 m. Ea este aparata de sapte diguri de larg care feresc de valuri si curenti portiunile mai inguste din dreptul falezei. 
 
Lacul Belona situat in sudul statiunii desparte Lacul Techirghiol de mare si a fost amenajat intre anii 1958-1959 in scop de agrement, pe locul a doua ochiuri de apa sarata. Are o suprafata de circa 1 ha si contine apa de mare.
 
Teatrul de vara din Eforie Nord este situat in parcul central avand o capacitate de 1800 locuri.
 
Parcul central Eforie Nord
Biserica ortodoxa „Nasterea Maicii Domnului” din Eforie Nord